ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ – 2024

Всесвітній день охорони праці — Міжнародний день, що відзначається в системі Організації Об’єднаних Націй щорічно 28 квітня.

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

В Україні встановлено «День охорони праці», що відзначається згідно з Указом Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

Щороку МОП визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці.

Девіз Дня охорони праці у 2024 році: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці».

Зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників. Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища і підвищений вплив хімічних речовин.

Враховуючи повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, всі зусилля країни спрямовані на захист Батьківщини. В цей складний час працівники – друга лінія оборони, фундамент економічної стабільності та допомога Збройним силам України.

З метою формування розуміння питань охорони праці у Відокремленому структурному підрозділі «Хорольський агропромисловий фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету», під час педагогічних нарад було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з учасниками освітнього процесу щодо безпеки праці на робочих місцях, надані консультації та роз’яснення щодо важливості застосування нових форм організації праці під час воєнного стану, а також про виникнення потенційних ризиків.

Проведено навчальні тренування щодо дій у разі увімкнення сигналів тривоги для усіх працівників та здобувачів освіти коледжу.

Розроблено Порядок дій та правила поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів і  проведено навчання викладачів та здобувачів освіти  з даного питання.

Проведені заняття з комендантами та черговими навчальних корпусів, гуртожитків щодо посилення пропускного режиму в коледжі у воєнний час.

З викладачами та здобувачами освіти обговорено Порядок дій на випадок виникнення загрози надзвичайних ситуацій в коледжі під час воєнного стану.

Завжди пам’ятаймо: дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки стане запорукою збереження найціннішого – людського життя, що дасть змогу дітям рости у повноцінних сім’ях і бути щасливими.

Дбайте про свою безпеку та безпеку оточуючих вас людей!