ЦІКАВО ПРО ШЕВЧЕНКА

Березневі дні надзвичайно щедрі на пам’ятні дати, однією з яких є вшанування видатного Кобзаря, патріота України – Тараса Григоровича Шевченка.

В цьому році минає 210 – а річниця від дня народження поета. Протягом місяця по всій Україні проходять урочистості, присвячені його творчому та життєвому шляху.

У ВСП Хорольський АФК ПДАУ було проведено заходи до ювілейної дати геніального сина великого народу. Для багатьох поколінь українців Тарас Шевченко є символом свободи і незалежності, а творчість Тараса, особливо зараз, у часи нападу країни-агресора на Україну, стали як ніколи актуальними.

Провідний бібліотекар Галина Полтавець та бібліотекар Алла Кравченко провели зі студентами групи М -11 інформаційно – літературну вікторину «Цікаві факти про Тараса Шевченка». Здобувачів освіти ознайомили з історією життя Тараса Григоровича та його мистецтвом.

Свою любов до творчості Кобзаря висловила і викладач філологічних дисциплін Віта Клепач, прочитавши вірш Тараса Шевченка «Русалонька».

Після проведеної вікторини сподіваємося, що студенти коледжу усвідомили, що доробок великого митця є духовною основою формування сучасної української нації, яка і зараз об’єднує наш народ у боротьбі з російськими окупантами.